browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ko Lanta

Posted by on 2007-12-19

Hmm, vi hade lovat att blogga, men det var ett tag sen vi skrev sist, atminstone känner vi att det är hög tid att skriva några rader.Использование сандрика в оформлении дверного проема

Vi befinner oss på Ko Lanta sedan en vecka, men vi börjar väl där vi slutade sist, närmare bestämt i Ao Nang, Krabi. Måndagen den 10:e december åkte vi åter ut till vår favoritstrand runt Ao Nang, nämligen Phra Nang . Vi badade och snorklade, och Saga grävde i sanden. Vi njöt av att bara vara och av de trevliga omgivningarna, med höga klippor och klart vatten, mjuk vit sand och grottor.

Sista dagen i Ao Nang slappade vi vid poolen och shoppade lite barnmat, som fanns där, och vi visste inte då om det skulle finnas på Lanta.

Den 12:e steg vi upp lite tidigare än vanligt och a blev körda till färjan som tog oss till Ko Lanta, där vi som sagt befinner oss just nu. Färden tog ca 2 timmar och gick över att helt lugnt hav. Forutom en tysk tant som klagade på allt så gick resan perfekt. När vi kom fram till den lilla hamn”staden”, Ban Saladan, här pa Lanta så tog vi en taxi till vårt hotell, Lanta Villa, på Khlong Dao beach. Vi bor i en bungalow bara några meter från stranden. Här är det betydligt lugnare än i Ao Nang, och vi känner semesterrytmen sjunka än djupare in i våra medvetanden och kroppar. Dagarna passerar med wholesale jerseys strandliv, god mat och en och annan drink. Och förutom att jag (Tobbe) har tagit mitt dykcert under två fantastiska dagar så har det inte hänt så mycket wholesale jerseys spännande.

Att dyka i havet bland koraller och fiskar var en otrolig upplevelse, och jag hade tur som fick en alldeles egen instruktör, så det blev en hel del ren nöjesdykning förutom kursmomenten, som gick bra naturligtvis! Jag såg alla möjliga varelser, bl.a en sköldpadda, havsorm och muränor. Fyra dyk vid Ko Haa cheap jerseys blev det, med Lanta Diver som cheap ray bans var mycket proffsiga!

Idag gjorde vi en kortare utflykt till en annan beach (Long Beach) här på Lanta, och där var det betydligt lugnare, även om man inte kan klaga så mycket på ”vår” strand heller, den är vacker, långgrund och har en del mysiga barer och restauranger.

PC220958
Khlong Dao Beach på Ko Lanta, där vi bodde på Lanta Villa.

Saga stormtrivs fortfarande, varje morgon vaknar hon och är överlycklig över att ha en ny spännande dag framför sig. Hon har kommit in i semestertakten här och allt fungerar utmärkt. På morgonen är det på med solkräm och solskyddsdräkt, en vällingflaska och sedan lite bröd och banan till frukost. Lite bad i pool eller hav och sedan en timmes sömn. Efter detta är det lunch, sedan bad och lek i sanden, vällingflaska och sova en timme. Middag och lek och sedan välling för att runt 21.00 sova för natten. Till lunch och kvällsmat äter hon olika kycklingrätter som vi hittat som barnmatsburkar, ibland utblandade med lite ris. Det har blivit mycket ”chicken risotto” som tycks vara en favoriträtt.

Saga har kommit på att man kan klappa händerna och klappar dem från morgon till kväll. Annars är favoritsysselsättningen fortfarande att träna på att gå. Hon har tagit några första rangliga steg på egen hand, men vi kan inte säga att hon kan gå ännu, men kanske snart….

Det ända som blivit ett litet problem är myggen. Under vara 16 första dagar har i Thailand fick hon endast ett eller två myggbett men efter de sista två kvällarna har hon massor av bett i framförallt ansiktet ray ban outlet som inte gått att skydda. Numer kallas hon ”Pricken” då hon ser ut som en prickig korv i ansiktet. Ska till apoteket nu och se om det finns något som kan hjälpa till att lindra lite, hon verkar dock inte lida så jättemycket av det som tur är.

Vi skulle egentligen ha laddat upp lite bilder här idag, men glömde såklart att ta med CD:n. Så det får bli vid senare tillfälle, tills dess får ni skapa era egna mentala bilder av paradiset, och sen bara klistra in oss, tada!

Vi hörs!

Dela gärna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *