browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

En helvetesresa till en paradisö!

Posted by on 2003-07-24

Det var ett tag sen vi skrev sist, men det ar val bast att vi tar det hela i ordning…

Torsdagen den 17:e akte vi ivag till ett par andra strander har pa Koh Samui, de var nastintill ode om man jamfor med Chaweng dar vi bor. Dock inte lika fin sand eller lika langgrunt som har.

Pa kvallen softade vi lite pa stranden och senare pa kvallen sag vi nat rodgult glodande ute pa horisonten…det var visst manen som gick upp, det var javligt snyggt!

Dagen efter var det karneval/”island festival” har pa Koh Samui, skall tydligen vara den forsta i Asien?!? Hursomhelst sa sag vi iallafall prinsessan av Thailand som besokte festivalen och vinkade vackert till folket. Vi lyckades ta ett par suddiga bilder pa henne trots de euforiska thailandarna som trangdes kring sessan.

Senare blev det thailandsk hip-hop, men de fick (som tur var?) avbryta pga sporegn. Sa vi gick vidare till ”Reggae Pub”, dar ett liveband drog lat pa lat, men inte var det nan reggae, trots Bobban pa vaggarna – det blev mest 80-tals klassiker. Men vi hade kul anda…

Sen drog vi vidare till en irlandsk pub dar guinnessen kostade nastan mer an i Svedala. Men deras ”gai satay” (kycklingspett med jordnotssas) var den basta vi atit hittills!

Sen var det lordag, men inte vilken lordag som helst, utan Tobbes fodelsedag! Sovmorgon och tarta! Inte sa pjakigt. Det ovriga firandet skots upp, eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter. Da har man ju det kvar…

Sondag morgon gick vi som bestamt upp vid sextiden (gasp) och skulle bli hamtade av en minibuss som skulle ta oss till en bat till Ko Nangyuan, men sa blev det icke. Efter att ha ringt resebolaget sa hade de slarvat bort var bokning, sa vi hade gatt upp i onodan! Vi kom iallafall med pa eftermiddagsbaten. Tyvarr hade det borjat blasa lite mer an en behaglig battur kan krava. Detta till trots flinade vi lite nar personalen pa katamaranfarjan delade ut spypasar under resan. Men sa mycket kan vi saga – att atminstone en av oss fick anvandning av dessa attiraljer lite senare…

Val framme pa Koh Nangyuan var vi nagot utmattade, men glada att vara framme. Resan tog ca 3 timmar. Har skulle vi sova i en bungalow i tre natter pa den enda resorten pa on.

nangyuan

Koh Nangyuan bestar egentligen av tre sma oar, sammanbundna med en sandstrand och korallrev. Det ar oerhort vackert, som ni ser på bilden ovan. Dagarna har spenderade vi med att snorkla, ata och spela kort. Sa mycket annat fanns inte att gora. Underbar semester fran semestern! Tyvarr blaste det mycket hela tiden och solen sag vi bara en dag. Vi sag ocksa en haj (fast bara fran land).

Nar vi stack ner vara ansikten under vattnet var det en helt ny varld som oppnade sig, ungefar som att simma i ett enormt akvarium! Fiskar av olika storlekar och farger flockades kring en och var vana att bli matade, och korallerna lyste klara med alla sina farger och former.

[photopress:uw08_redigerad_1.jpg,full,pp_image]Asien2003-201

Igar akte vi tillbaka till Koh Samui, den har gangen hade vi dock forberett med aksjukepiller, sa resan gick battre! Pa kvallen gick vi till en svensk restaurang som ligger har, gott! Sen blev det den irlandska puben igen, som hade ett fantastiskt band som lirade – frontade av tva brudar i leoparddrakt och efter ett tag kom kungen sjalv (Elvis)!

Vi hade tankt att bli ganska kortvariga har pa on, men vi vill garna aka pa en utflykt till Ang Thong National Marine Park, men pga vadret gar det inte just nu. Vi hoppas att stormen avtar snart och avvaktar med att flyga till Phuket som blir nasta destination.

Idag har vi softat pa stranden och hoppat i vagorna.

Pa aterseende snart.

T och P

Comments are closed.