browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Gamla Tempel och “floating village”

Posted by on 2003-06-24

Två dagar med dessa trevliga Kambodjaner. De är verkligen positiva och vänliga, trots sin historia och sin extrema fattigdom. Vi svenskar ska verkligen vara glada for att vi växt upp i Sverige. När man är här i tredje världen känner man verkligen hur bra man har det.

Guesthouset som vi bor på kostar oss hela US$ 8, men har ingen aircondition, och innehåller med svenska mått mätt, enorma mängder med insekter…som tur är finns det också ödlor som äter insekterna! Man vänjer sig. Utomhus samlas gräshopporna i drivor på kvällen, men en del fångas för att bli till mat. Vi har inte vågat smaka några (annu iallafall).

Igår måndag sa hyrde vi en guide och chafför hela dagen och besökte Angkor Wat och Angkor Thom. Två helt fantastiska tempel som byggdes runt 1100-talet. Dessa tempel hade nog mest blivit en rad med fantastiskt skulpterade stenar om vi inte hade haft en guide som hjälpt oss få en djupare inblick i dess historia och religion.

IMG_1501

Pa kvällen var vi och åt pa en fantastisk restaurang. Vi åt en trerätters middag med dryck for två som kostade ca 120 kr. Annars blev det en tidig kväll, trötta efter att inte sovit så bra ett par nätter och av alla intryck denna dag.

Idag har vi varit inne i Siem Reap och gått pa marknad . Vi har inte köpt så mycket, vill inte ha så mycket att släpa på.

IMG_1585

Efter besöket pa marknaden tog vi en Tuk Tuk ut till en stor sjö som ligger utanfor Siem Reap. Där hyrde vi en båt som tog oss ut till en ”floating village” med flera tusen manniskor som lever i flytande hus pa vattnet. Här fanns även flytande skolor och sjukhus, men det var mycket fattigt.

IMG_1606

Ikväll blir det middag på nåt sjysst ställe, det finns faktiskt en hel del bra restauranger här. Mitt i all fattigdom finns också high-tech som mobiler och moderna datorer nästan överallt.

Hälsningar från ett varmt och soligt land långt, långt borta.

T och P

Comments are closed.