browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Äntligen i Kambodja

Posted by on 2003-06-22

Efter att vi skrev sist har vi lämnat Bangkok och är nu i Kambodja, mer om det snart, vi tar det i ordning.

I lördags åkte vi från bangkok med buss till en liten håla som heter Aranya Prathet, sex kilometer fran Kambodjas gräns.
A.P. hade inte speciellt mycket att erbjuda, så vi satte oss på ett internetcafe och surfade lite, träffade den enda västerlänningen i stan förutom oss. Vi hittade ett rum för 50 kr ungefär, dock utan luftkonditionering, men det är väl O.K.

Idag söndag åkte vi till gränsstationen och gick slalom mellan alla tiggare och försaljare mm, skaffade visum och fick tag i en taxi till Siem Reap for 1300 bath (ca 260 kr for ca 15 mil!).
Resan tog ca 4,5 timmar, och vägen var den sämsta vi har sett! Länge låg hastighen inte på mer än 25-30 km/h, men mot slutet blev vägen iallafall lite bättre.

[photopress:IMG_2006_edited_1.JPG,full,pp_image]

Utefter vägen såg vi pa landskapet som gled (eller snarare hoppade) förbi utanför fonstret. Här är oerhört fattigt, och helt annat än allt man känner från Sverige. Folk bor i skjul och säljer bensin i petflaskor, och barnen fiskar i små vattenpölar. Lantbruket är nästan uteslutande manuellt.

[photopress:IMG_1444_edited.JPG,full,pp_image]
Vår chaufför till Siem Reap

Nu ar vi iallafall framme i målet för dagens tripp, Siem Reap, där vi tagit in på ett guesthouse som sköts av två norrmän som är väldigt hjälpsamma med allt.

Här i närheten finns de berömda tempelruinerna Angkor Wat m.fl. Dessa ämnar vi utforska de närmsta dagarna.

Ha det gott därhemma, och njut av de ljusa sommarkvällarna, här blir det kolsvart vid 7-tiden.

T och P

Comments are closed.